fredag 23 oktober 2009

Spagetti Bolognese med köttfärssås




Hemma hos mig så är det nog denna måltid som serveras mest av alla. Snabbt, enkelt och supergott! Varsågoda :)

Spagetti Bolognese med köttfärssås

Du behöver
  • 500-600 g köttfärs
  • 1 riven morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • ½ burk majs
  • köttbuljongtärning (tärning + vatten)
  • 4 dl vatten
  • 1-2 dl matlagsningsgrädde
  • 1 burk krossade tomater eller 1-2 dl ketchup
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar
  • riven ost
Gör så här
  1. Hacka lök, riv morot och pressa vitlöken
  2. Bryn köttfärsen, salta och peppra
  3. Sedan tillsätter du lök, morot, vitlök och krossade tomater
  4. Koka snabbt upp vatten och buljongtärning, och ha i det
  5. Låt puttra upp på svag värme i ca 20 minuter
  6. Tillsätt sedan matlagningsgrädde, majs och oregano och låt puttra upp.
  7. Sist men inte minst ha över riven ost efter tycke
  • Servera med nykokt pasta och kanske en grönsallad
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar