tisdag 13 oktober 2009

Köttfärs och Pastagratäng




Ännu en gång en recept som blir mer än över efter fyra personer. Bunkra upp med matlådor för hela veckan eller ta med till jobbet och imponera på grabbarna :)

Köttfärs och Pastagratäng

Du behöver
  • 500-600 g köttfärs
  • 2 små gula lökar eller 1 stor
  • 2 st klyftor vitlök
  • 150 g majs
  • 1 packet bacon
  • ½ - 1 dl ketchup eller krossade tomater
  • 6-8 st körsbärstomater
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 buljongtärning
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ - 1 dl söt chilisås
  • stekmargarin
Gör så här
  1. Koka upp lite pasta i lättsaltat vatten. Slå på ugnen på ca 200 grader.
  2. Finhacka lök, vitlök. Skiva körsbärstomaterna och bacon.
  3. Fräs allt tillsammans i lite matfett i några minuter.
  4. Lägg i köttfärsen och bryn tills allt är genomstekt.
  5. Under tiden salta och peppra lite.
  6. Koka upp 2 ½ dl vatten i en annan kastrull och tillsätt buljongtärningen. Koka upp tills allt har löst upp sig.
  7. Häll sedan i ketchupen, buljongen, matlagningsgrädden och majset i köttfärsen. Koka upp och smaka av.
  8. Tag fram en ugnsform och blanda pastan med köttfärsen.
  9. Blanda sedan creme fraiche med den sötsura såsen och toppa gratängformen.
  10. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  • Toppa gärna gratängen med riven ost
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar