Köttfärs och Pastagratäng
Du behöver
- 500-600 g köttfärs
- 2 små gula lökar eller 1 stor
- 2 st klyftor vitlök
- 150 g majs
- 1 packet bacon
- ½ - 1 dl ketchup eller krossade tomater
- 6-8 st körsbärstomater
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 buljongtärning
- 2 ½ dl vatten
- ½ dl matlagningsgrädde
- 2 dl creme fraiche
- ½ - 1 dl söt chilisås
- stekmargarin
Gör så här
- Koka upp lite pasta i lättsaltat vatten. Slå på ugnen på ca 200 grader.
- Finhacka lök, vitlök. Skiva körsbärstomaterna och bacon.
- Fräs allt tillsammans i lite matfett i några minuter.
- Lägg i köttfärsen och bryn tills allt är genomstekt.
- Under tiden salta och peppra lite.
- Koka upp 2 ½ dl vatten i en annan kastrull och tillsätt buljongtärningen. Koka upp tills allt har löst upp sig.
- Häll sedan i ketchupen, buljongen, matlagningsgrädden och majset i köttfärsen. Koka upp och smaka av.
- Tag fram en ugnsform och blanda pastan med köttfärsen.
- Blanda sedan creme fraiche med den sötsura såsen och toppa gratängformen.
- Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
- Toppa gärna gratängen med riven ost
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar