måndag 12 oktober 2009

Heta räkor



Dessa räkor passar lika bra till huvudrätt som till förrätt, passa då på och bjuda på ett riktigt gott bröd och ris eller som jag en knäckemacka med mycket smör på.


Heta räkor


Du behöver
  • 400 g tinade skalade räkor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • olja/rapsolja
  • ev. lite örtsalt

Gör så här
  1. Blanda en marinad med en skvätt olja, löken, vitlöken, sambal oelek, oregano, timjan, rosmarin, salt, peppar och lite örtsalt.
  2. Ha i räkorna och rör runt så att smaken fördelar sig.
  3. Lägg allt i en fryspåse eller liknande och knyt igen. Låt marinaden stå i kylen i ca 1 timme.
  4. Förbered en liten ugnsform klätt med aluminiumfolie.
  5. När marinaden är klar så för över den till ugnsformen. Stoppa in i ugnen på grillen i ca 15-20 minuter på 200 grader.
  6. När ugnsformen sedan plockas ut blanda i 2 dl creme fraiche och rör om.
  • Servera med ris och ett gott bröd
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar