Vårrullar med Wok och Sweet-Chili Yoghurt
Du behöver
- 100 g glasnudlar
- 2 msk olja
- 100 g fläskfärs
- 2 klyftor vitlök
- 1 ägg
- 2 dl riven morot
- 2 dl riven färsk kål
- 1 msk fisksås
- 1 pkt vårrulleplattor 12 x 12 cm
- 1 msk maizena och 1 msk vatten
- 5 dl olja till fritering
- 5 msk söt chilisås
- 1 paket asiatiska wok grönsaker
- 3 dl turkisk yoghurt
- ½ - 1 apelsin
- Grönsakskrydda (Knorr)
Gör så här
- Låt vårrulleplattorna tina några timmar innan. Låt glasnudlarna bli mjuka i vatten (30 min)
- Häll av dem och klipp i små bitar. Pressa vitlöken i en skål.
- Blanda i nudlar, morot, ägg, kål, och fisksås. Stek i lite olja under omrörning i ca 5 min, gärna i en wok panna.
- Lägg 1 msk fyllning på varje degplatta. Vik in ändar, rulla ihop och klistra skarven med maizena och vattenblandningen.
- Fritera vårrullarna i matolja/frityrolja/solrosolja tills de fått en gyllenbrun färg. Om du fiterar i kastrull så är det ett bra tips att doppa en macka i oljan i ca 1 min för att testa om oljan är varm nog.
- Stek upp wok grönsakerna i lite olja och pressa över apelsinen. Smaka av med grönsakskrydda.
- Blanda ungefär 3 - 3½ dl turkisk yoghurt med 5 msk söt-chilisås smaka av och känn efter.
- Servera med jasminris och ev. toppa maten med soja.
Lycka till!
Vad gott med hemmagjorda vårrullar. Har länge tänkt göra det själv men har aldrig kommit till skott med det. Nu måste jag ju prova för det ser supersmarrigt ut!
SvaraRadera