Det här går snabbt att förbereda och sköter sig självt i ugnen. Perfekt till picknickmat eller som bufférätt, skinnet får en mycket god smak och köttet blir mört och fint. Här får ni receptet!
Kycklingklubbor i ugn med hemmagjord currysås
Du behöver
Marinaden
- 900-1000 g kycklingklubbor (djupfrysta)
- 3-5 msk margarin
- 1 dl caj p's original
- ½ - 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- ½ - 1 dl söt chilisås
- 1 ½ msk flytande honung
- ½ tsk ingefära
- ½ tsk rosmarin
- ev. 1-2 pressade vitlöksklyftor
Hemmagjord Currysås
- 2 ½ dl vatten
- 25 g margarin
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk curry
- 1 st hönsbuljongtärning
- ev. lite salt
Gör så här
Marinaden
- Blanda caj p's original med margarinet, tillsätt honung, sötsur sås, salt, peppar, ingefära och rosmarin blanda ordentligt.
- Värm upp ugnen till 200 grader och lägg klubborna i en smörad ugnsform.
- Pensla på klubborna med marinaden så att det täcker både under och över, spara lite för att pensla på efter halva tiden.
- Stoppa in i ugnen i ca 1 timme.
Såsen
- Fräs curryn i margarinet.
- Tillsätt mjölet och buljongtärningen.
- Häll i vattnet, och vispa.
- Låt koka upp. Smaka av med ev. mer curry och vatten.
- Det går även bra att byta ut vattnet mot grädde och buljongen mot kycklingbuljong.
- Servera med ris och grönsallad
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar