onsdag 10 februari 2010

Kassler- och rislåda 4-6 portioner


Här får ni ett till mycket bra bjudmats recept, sjuukt gott! Vi blev serverade en variant på denna när vi var på dop förra helgen. Varsågoda!

Kassler- och rislåda

Du behöver
500-800 gram kassler
6 portioner kokt ris efter tycke och smak
1 st purjolök
1 st paprika
3 dl matlagsningsgrädde
1 dl majonäs
2-3 dl sweet-chilisås
ca 200 gram riven ost efter smak

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt förpackningen. Under tiden så strimlar du purjon och hackar upp paprikan och kassler. Smöra en ugnsform, blanda riset, kassler, purjolök och paprika och häll över i ugnsformen. Blanda grädde, majonäs, sweet-chilisås och häll över formen. Strö över den rivna osten. Ställ in formen i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter till osten fått fin gyllenbrun färg.

Servera med en grönsallad. Testa gärna och ha ananas ovan på eller hacka i det.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar