tisdag 9 februari 2010

Ugnsbakad lax med Tagliatelle 4 portioner


Detta är nog det lätt bästa receptet jag vet på lax! Tagliatellen kan ju bytas ut mot hemmagjord potatismos eller dylikt. Morgondagen är räddad! Och middagslunchen serverad! Varsågoda :)

Ugnsbakad lax med Tagliatelle

Du behöver

4 portioner lax
3 msk touch of taste hummerfond
1 dl vatten
1 dl créme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
2-3 tsk senap efter smak och tycke
Peppar
Ev. Mörk eller röd rom

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 200 grader, smörj en ugnsform och lägg i laxen, peppra den.
Koka ihop vatten, créme fraiche, grädde, senap och hummerfond.
Häll såsen över laxen och grädde i ugnen i ca 30 minuter tills den är klar.

Garnera gärna med rom.
Servera med Tagliatelle eller hemmagjord potatismos och grönsallad.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar