onsdag 11 april 2012

Matig Köttfärspaj



En riktigt matig köttfärspaj som räcker länge, okomplicerat att laga och är riktigt välsmakande, min personliga favorit.

Köttfärspaj
6 portioner

500 gram Nötfärs
1 gul lök
2 dl chilisås
2 ägg
2 dl mjölk
3 dl riven ost
2 krm svartpeppar
200 gram vetemjöl eller 3,3 dl
125 gram margarin eller smör
2 msk vatten
Salta efter behag, själv hade jag ungefär fem rejäla nypor havssalt.

Pajdeg
1. Hacka samman margarin och vetemjöl tills det är finfördelat, tillsätt vatten och knåda till en deg.
2. Låt degen ligga svalt i kylen i 15 minuter innan du kavlar ut den, annars blir det bara kladd.
3. Degen räcker till en normalstor paj på ungefär 26 cm i diameter, själv gjorde jag dubbla satser och kavlade ut degen i en form på 30x 20 cm.
4. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter på 200 grader.

Äggstanning
1. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost.

Köttfärsen
1. Börja med att steka löken och tillsätt sedan nötfärsen och låt allt bli genomstekt.
2. Smaka av med chilisås, svartpeppar och salt.
3. Ställ sedan av stekpannan och häll i äggstanningen.
4. Blanda väl, och häll ned i pajskalet och toppa med riven ost.
5. Grädda på 180 grader i 45-50 minuter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar