söndag 1 april 2012

Minttoppad Kladdkaka Deluxe



Den allt så uppskattade kladdkakan har nu blivit ännu godare. Passa på att förbereda och hacka upp nötter och polkagrisar innan du börjar med kakan.

Minttoppad Kladdkaka Deluxe
Till 10 personer


225 gram margarin
4 ½ dl socker
6 msk kakao
2 tsk hett vatten
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl hackade jordnötter
1 ½ dk hackade polkagrisar

Glasyr:
1 litet paket After Eight

1. Rör ihop margarin och socker poröst.
2. Tillsätt kakao, vatten och blanda väl.
3. Rör ner äggen ett i taget och blanda i vaniljsocker.
4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, nötter och polkagrisar och rör ner i smeten.
5. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 30-35 minuter.
6. När kakan är klar och gräddad fördelar du ut After Eight på kakan. Sätt sedan in den igen i ugnen och låt mintchockladen smälta lite.
7. Ta ut kakan och bred ut glasyren med hjälp av en slickepott.
8. Låt kakan svalna lite och skär den sedan i små rutor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar