måndag 22 mars 2010

Annorlunda Ugnspannkaka




En maffigt god ugnspannkaka som utan tvivel kommer att älskas av dina nära och kära. Själv serverade jag den med en sorts kall vitlöks & ört sås (Tyvärr den var inte hemmagjord utan köptes på som en kryddmix på påse...fy skäms på mig) och det blev så gott! Trodde inte att det skulle passa sig riktigt :)

Annorlunda Ugnspannkaka

Du behöver

1 3/4 - 2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 uppvispat ägg
ca 2 ½ dl mjölk
3/4 dl vatten
2 msk stekflott
250 g kycklingfilé
250 g bratwurst

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en skål och tillsätt det uppvispade ägget.
Tillsätt hälften av mjölken och arbeta in mjölet, lite i taget med en träslev.
Vispa smeten slät, rör sedan ner resten av mjölken samt vattnet.
Låt smeten vila i kylen i minst 1 timme.
Värm ugnen till 220 grader.
Strimla och stek upp kycklingfiléerna tills dem blir gyllenbruna och smeta ut stekflottet som blir över i en ugnssäker form. Hacka också upp korven.
Fördela kyckling och korv i ugnsformen.
Ställ sedan in formen i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut formen och slå på smeten.
Ställ tillbaka formen i ugnen igen och grädda i 35 minuter tills ugnspannkakan har höjt sig och fått en fin gyllenbrun färg.

Servera dem rykande varma tillsammans med en Santa Maria Sauce Mix Garlic & Herbs som blandas med 3 dl gräddfil.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar