tisdag 6 oktober 2009

Ugnsbakad fläskfilé




Här kommer ett bra recept på en ugnsbakad fläskfilé. Den blir riktigt saftig och god om den är en aning rosa när den tas ur ugnen. Och fyllningen går ju att variera en väldans massa likså kryddorna. Varsågoda!

Ugnsbakad Fläskfilé

Du behöver
  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök eller 2 små
  • 1 stor vitlök eller 2 små
  • 1 röd eller gul paprika
  • 100 g ost
  • salt och peppar
  • 2dl creme fraiche
  • 2-3 msk sötsur sås
  • Mexikansk chili krydda
  • ev. Timjan eller någon annan krydda.
Gör så här

Fläskfilén
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra filén, sedan stek tills den blir gyllenbrun. Gör en skåra
  3. Fin hacka lök, paprika och vitlök. Stek hastigt upp dem, låt paprikan mjukna lite.
  4. Fyll sedan fläskfilén med löken, paprikan och vitlöken. Peppra med mexikansk chili krydda. Toppa med osten.
  5. Linda in fläskfilén i en bit aluminiumfolie och tryck ihop den.
  6. Sätt in filén i ugnen i ca 30-40 minuter.
Såsen
  1. Mät upp 2 dl Creme Fraiche i en skål.
  2. Häll i 2-3 msk sötsur sås och 1 upphackad vitlök. Blanda noga.
  3. Smaka av och känn efter.
  • Servera med kroketter och en god grönsallad.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar