onsdag 14 oktober 2009

Kycklingklubbor i ugn




Det här går snabbt att förbereda och sköter sig självt i ugnen. Perfekt till picknickmat eller som bufférätt, skinnet får en mycket god smak och köttet blir mört och fint. Här får ni receptet!

Kycklingklubbor i ugn med hemmagjord currysås

Du behöver

Marinaden
  • 900-1000 g kycklingklubbor (djupfrysta)
  • 3-5 msk margarin
  • 1 dl caj p's original
  • ½ - 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ½ - 1 dl söt chilisås
  • 1 ½ msk flytande honung
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk rosmarin
  • ev. 1-2 pressade vitlöksklyftor
Hemmagjord Currysås
  • 2 ½ dl vatten
  • 25 g margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk curry
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • ev. lite salt
Gör så här

Marinaden
  1. Blanda caj p's original med margarinet, tillsätt honung, sötsur sås, salt, peppar, ingefära och rosmarin blanda ordentligt.
  2. Värm upp ugnen till 200 grader och lägg klubborna i en smörad ugnsform.
  3. Pensla på klubborna med marinaden så att det täcker både under och över, spara lite för att pensla på efter halva tiden.
  4. Stoppa in i ugnen i ca 1 timme.
Såsen
  1. Fräs curryn i margarinet.
  2. Tillsätt mjölet och buljongtärningen.
  3. Häll i vattnet, och vispa.
  4. Låt koka upp. Smaka av med ev. mer curry och vatten.
  5. Det går även bra att byta ut vattnet mot grädde och buljongen mot kycklingbuljong.
  • Servera med ris och grönsallad
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar