Spagetti Bolognese med köttfärssås
Du behöver
- 500-600 g köttfärs
- 1 riven morot
- 2 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- ½ burk majs
- köttbuljongtärning (tärning + vatten)
- 4 dl vatten
- 1-2 dl matlagsningsgrädde
- 1 burk krossade tomater eller 1-2 dl ketchup
- 1 msk oregano
- salt och peppar
- riven ost
Gör så här
- Hacka lök, riv morot och pressa vitlöken
- Bryn köttfärsen, salta och peppra
- Sedan tillsätter du lök, morot, vitlök och krossade tomater
- Koka snabbt upp vatten och buljongtärning, och ha i det
- Låt puttra upp på svag värme i ca 20 minuter
- Tillsätt sedan matlagningsgrädde, majs och oregano och låt puttra upp.
- Sist men inte minst ha över riven ost efter tycke
- Servera med nykokt pasta och kanske en grönsallad
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar